Етикети

, , ,

Много обичам да правя торти с цветя, макар все още да не съм постигнала желаното ниво, все пак през последния месец направих 4 торти точно по мой вкус! Мисля, че станаха съвсем прилични!

За тази торта изпробвах нова захарна маса, която се оказа твърде различна от очакваното… Наложи се на бързо да спретна един марципан Варна. От където и проблемите…

Тортата е с пандишпанови блатове, маскарпоне, сметана и кайсии.

––––––––––––––

Тази прекрасна малка торта е първата, която правя за мъж! (Изключвам закачливите торти от типа „цици“ …) Макар да има своите недостатъци, не мога да скрия доволството си от крайния резултат:

Тортата е с прекрасните шоколадови блатове по рецепта от блога на Ири Купенска, а пълнежът е кестонов мус, без захар! Рецептата тук!

––––––––––––––

Това пък е торта за моя приятелка – Вили. Тя беше така добра да ми даде пълна свобода за дизайна. Замислена беше като двуетажна, накрая се случи триетажна. А как точно се случват случайно триетажни торти …. мистерия :)))

Тортата е с ментов крем.

––––––––––––––

И накрая – най-малката торта, която съм правила досега! Около 8 см диаметър! Има си доста кусурчета, но пък така ми легна на сърцето с нежните розови цветове. Някой ден бих направила такава торта на поне 3 етажа, с много, много нежни лютичета навсякъде!

Вкусът й беше безкрайно прозаичен и не особено приятен – тежък, сладък сметанов крем като от сладкарница ;) , изобщо не е за препоръчване… Но уви – реших да я направя броени часове преди събитието и сглобих набързо каквото имаше налично у нас.

––––––––––––––

И така! Това са моите цветни торти, които изпълваха свободното ми време последните месец-два. От утре започвам работа по следващата торта с цветя, отново рози, и имам много приятно предчуствие… Дано да има с какво да се похваля!

Advertisements