Етикети

, ,

 

Представям ви една веган рецепта, подходяща за всички, които обичат здравословното и вкусно хапване! Лесни за направа бонбони, които могат да допълнят закуската ви, да бъдат десерт или просто да подсладят деня ви :)

За около 30 бонбона

  • 120 гр ядки сурово кашу;
  • 80 гр бадеми или бадемово брашно;
  • 20 гр брашно от рожков (или хубаво горчиво какао);
  • 100 гр стафиди;
  • 20-30 гр сушени плодове годжи;
  • 10 фурми без костилки;
  • 1 с. л. агаве сироп (или мед);
  • 1 с. л. каково масло (или няколко фурми повече)

Ядките смиламе на ситно, а сушените плодове накълцваме на дребно. Смесваме всичко в кухненски робот, добавяме брашното от рожков и сместа от агаве и кокосово масло. Смиламе за кратко всичко в робота. Оформяме с притискане малки топчета, които в последствие може да оваляме в кокосови стърготини, какао, пчелен прашец или смлени ядки. Оставяме в хладилник да стегне добре и сервираме!

Сместа е подходяща и за малки cakepops, с които можем да аранжираме празничната си маса!

Advertisements