Етикети

,

Ето как направих нежните розови лютичета за малката, жълта, цветна торта.

Нужни са ви:

  • захарна паста, подходяща за моделиране* – зелена и розова;
  • няколко размера кръгли резци**;
  • топче за изтъняване – ball tool
  • хранително лепило;
  • клечки за зъби.

*Можете да смесите захарната паста с gum paste или да добавите тайлоза, за да изсъхват по-бързо листенцата на цветето от една страна, и от друга – за да стават по-тънки и нежни цветовете. (Тук съм използвала българска моделираща маса, много мека, и се наложи да добавя значително количество тайлоза.)

Първо подготвяте центъра на цветето. Добре е да го оставите да изсъхне преди да продължите работа.

** Тогава нямах кръгли резци, затова използвах такива за листа на лилия, като изрязвах форма без острото връхче. Започваме с най-малкия размер, около 1,5 – 1.8 см диаметър. През няколко листенца сменяме резеца с по-голям.

Когато залепяте листенцата, те трябва да се застъпват последователно. Добре е след като залепите три или четири листенца, да оставите цветето за кратко да съхне. През това време правите следващо цвете. Първите 3-4 листенца биха могли да са зелени, като основата.

Прихлупваме с по-голям размер –

Advertisements