Етикети

, ,

Момчетата явно харесват героя Макуин. Само за седмица направих две торти с тази количка, къде по-лесно, къде по-трудно…

Тортите са с черни блатове от Най-вкусната шоколадова торта от блога на Ири Купенска. Една доза за първия етаж и половин доза за втория. Изпечените високи сладкиши оставяме да изстинат добре, след което разрязваме на по три равно дебели блата.

Кремът е маскарпоне и бита сметана.

За цялата торта са нужни

  • 600 гр маскарпоне (или друго несолено и неовкусено гладко крем сирене);
  • 1 чаша пудра захар;
  • 300 мл течна сметана;
  • 10 гр желатин (пакетче и половина);
  • няколко капки есенция по желание или сладкарска боя за цветен крем (особено свеж крем се получава с ментова есенция и зелена боя; есенцията може да се замени или допълни с ментов ликьор);

 

Желатина се залива с 2-3 супени лъжици вода и се оставя да набъбне. Крем сиренето се разбива добре с пудрата захар (количеството й е според вкуса), овкусява се с есенция по желание, оцветява се. Сметаната се разбива на сняг. Желатинът се разтапя на водна баня и се излива при крем сиренето, разбърква се добре, след което кремът се смесва внимателно с разбитата сметана.

Сглобяваме двата етажа, измазваме ги добре отстрани с крема и оставяме в хладилник за няколко часа. След като кремът стегне, измазваме отново с маслен крем (масло и пудра захар). Покритието е от захарна паста.

Ето и втората торта, на която много харесвам сребърните елементи!

Advertisements