Етикети

Отново направих любимите си кексчета с моркови, по рецапта от блога на Бети. Този път ги полях с шоколадова глазура, която стана прекрасна!

Шоколадова глазура:

За 14-16 кексчета

  • 100 гр натурален шоколад;
  • 70 мл течна сладкарска сметана;

Сметаната се слага на котлона и се загрява до завиране; излива се върху натрошения на малки парчета шоколад и се бърка до получаване на хомогенна лъскава смес. Кексчетата се подреждат върху решетка, поливат се с по малко от глазурата. Може да се заглади леко с лъжица или нож, може и да се остави да се стича леко върху кексчето. Прибират се в хладилника, за да стегне глазурата.

Направих малки цветни кошнички за кексчетата и две картички в „тон“ с тях.

Advertisements