Исках да направя малки чийзкек-чета, но за целта са нужни метални рингове, а аз не разполагах с такива. Цените на тези малки джаджи в магазините ме потресоха… затова намерих начин да си направя домашни!
Нужни са единствено консервни кутии, с диаметър, какъвто ви харесва, и отварачка за консерви!
Най-подходящи са консервните кутии с гладка повърхност. В случая – от кондензирано мляко.
С отварачката се отварят, съдържанието се изсипва, кутията се измива добре, обръща се и се отваря и от другата страна. Останали неравности и остри части се заглаждат с клещи. Нищо по-сложно от това!
В допълнение си направих и т.нар. плаки, които се поставят от вътрешната страна на ринга, за да улеснят изваждането на съдържанието. Взех стара пластмасова папка с меки корици, изрязах прозрачната, измих я добре…
…et voila!
Предполагам, че тези приспособени рингове не са удачен вариант за ползване във фурна. Но пък за замразяване или оформяне на салата и предястия са чудесно решение!
Bety каза:
И тъй, като ми е интересно, реших да поразгледам какво си публикувала… И аз ползвам такива „рингчета“ и да ти споделя- стават и за печене, като не им махаш дъното …ОПекеох чу десни хлебчета- можеш да хвърлиш поглед ето тук:
http://vkusnosbety.blogspot.com/2011/08/blog-post_3166.html
Doneva Galina каза:
Не беше ми хрумвало, че могат да се ползват за хляб! Добра идея! А вътре слагаш ли хартия за печене или друго?
Irina Kupenska каза:
Страхотна идея за DIY рингове :)
Райна Елкова каза:
Здравей.Аз същоползвам такива консервени кутии ,но пека безпроблемно в тях.Идеята ми дойде преди 2 години ,когато реших да правя мини панетоне и не можах да намеря форми ,за да направя рецептата.От тогава си ги ползвам редовно.Обличам ги от вътре с хартия за печене и останалото е позната процедура
Doneva Galina каза:
Благодаря за споделения опит! Обезателно ще пробвам и аз! :)